Feriehaven

Så er vi atter vendt retur fra sommerferie og der er da lidt havearbejde at gå i gang med efter knap 3 ugers fravær, og nu hvor vi også igen har fået lidt regn springer det op med ukrudt flere steder. Men det betyder heldigvis også at der er masser af krudt og kraft i blomsterbede, stauder, buske og drivhus, så det er en fryd. Jeg blev i hvert fald noget overrasket, da jeg kom hjem og så hvor store mine solsikker nu er blevet

Solsikkerne er nu på samme højde som mig

Det er nu, der begynder at være blomster klar til at lave fine buketter af, og jeg gør mig nogle erfaringer med, hvilke blomster jeg måske ønsker en gentagelse af til næste år men også, at jeg slet ikke skal plante så tæt som jeg har gjort i år, da nogle af rækkerne ikke får nær nok lys til at strække sig op fra højbedene. Det er samme historie med køkkenhave-afgrøderne – her har gulerødder, rødbeder, salat og spinat stået alt for tæt i rækkerne. Men vi høster af det nu og nyder at kunne gå ud og plukke friske ærter, tage lækre gulerødder og persille og inden længe kunne sylte nogle rødbeder. Men også her har jeg allerede en ændret ønskeliste til næste års afgrøder.

Buket med blomster udelukkende fra snithaven

Endelig er der virkelig også sket noget med det hvide bed i forhaven – især trædebregnerne har virkelig fået godt fat (vi har dog også haft automatisk vanding på dem de seneste par måneder). Jeg synes det er ret imponerende, at de på 2½ måned er vokset så tæt sammen, som det kan ses på billederne herunder

I de kommende dage står den på mere lugning og nedklipning af afblomstrede stauder inden hverdagen starter igen. Heldigvis nåede jeg i dag mellem regnbygerne at komme forbi en lokal plantebytte-bod, hvor jeg havde medbragt nogle (over)skud-planter af lodden løvefod, verbena, sommerfuglebusk og lavendler – alt sammen noget jeg næsten ellers ville have luget væk, men gav dem væk til denne bod. Til gengæld fik jeg så en mølplante og en duftgeranie, der dufter af pebermynte med mig hjem. En fantastisk god ide med sådanne initiativer, så man lader blomster og skud gå videre til andre (og så møder man jo heldigvis også andre, der er ligeså planteskøre som en selv;-)).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *