Havedrømme

Romantiker – det er nok den korteste beskrivelse jeg kan give om mig selv som havemenneske. Jeg elsker alt hvad der emmer af romantik, hvide roser, gamle havemøbler og masser af forskellige grønne nuancer. Heldigvis passer den romantiske stil ganske godt til vores hus, som er en ældre sag oprindelig bygget i 1890, som en aftægtsbolig for præsten. Samtidig med at jeg elsker alt hvad der emmer af romantik og fransk bondestil, så ynder jeg også at tilsætte min indretning både inde og ude et tvist af noget nyt og ret grafisk i designlinjen. Mit farvevalg inden døre begrænses af min skræk for alt for mange pang-farver, hvorimod jeg udendørs helst ser masser af farver i form af blomster og træer. Men i min nye have har jeg planer om at farvekoordinere mine kommende bede som rum i haven, så der opleves en sammenhæng og et ikke helt tilfældigt valg af placering af de forskellige planter.

Jeg er også stor tilhænger af rene og lige linjer i haverummet, men med den hensynstagen at man ikke altid kan styre hvor planter vokser hen, hvilket også kan give nogle mere vilde og utæmmede områder i vores nye have. Men en havegang der er stringent (og dermed også lige græskanter, så de er nemme at slå!) vil jeg gerne have mere af i den nye have end vi har haft i den gamle. Så bede afgrænset af marksten, hvorimellem græs og ukrudt pludselig kan vokse ret uhæmmet bliver ikke en del af vores nye havedesign:-)

Jeg har for noget tid siden klippet nogle billeder ud fra en reportage i et boligmagasin, hvor en smuk smuk have er afbilledet, og den har inspireret mig til mange af de ideer jeg går og pusler med til vores kommende have. Det er en niveaudelt have, hvor der øverst oppe er en mindre træterrasse under flotte bøge- og birketræer, der giver indtrykket af en lille skovlysning. Jeg ønsker mig nogle flotte træer i vores nye have – pt. går der nok en del år før det kommer til at ske i og med vi næsten har fældet samtlige træer der oprindeligt var i haven. De eneste to træer der nu står som små pinde er et æbletræ vores yngste søn fik i dåbsgave samt et lille japansk kirsebærtræ, jeg har plantet for ca. 5 år siden. Så der går en del år før noget er vokset sig højt og flot, for ældre og store træer kan altså bare et eller andet og være med til at give en fantastisk stemning i haven.

Nå, men tilbage til min inspiration fra udklippet i havereportagen. Haven har en stilren flisebelægning omkring huset, hvor der er gjort plads til krydderurte-bede i forlængelse af belægningen men i samme stil. Endelig er haven krydret med fine detaljer såsom flotte hortensiaer i potter, unik regnvandstønde og en rustik reol, der bærer på masser af planter og blomster i 3 niveauer. Det giver sammenlagt et indtryk af masser af sjæl og gode uderum og hyggekroge, hvilket er nogle af de nøgleord jeg går efter i vores have.

Min fysiske opslagstavle, hvor jeg hænger udklip og andet inspirationsmateriale op
Min fysiske opslagstavle, hvor jeg hænger udklip og andet inspirationsmateriale op

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *