Så blev det vinter

Uha som tiden flyver af sted med alt muligt andet end haven og bloggen, men julen nærmer sig jo også med hastige skridt. Også vinteren har de seneste to dage vist sit ansigt med et flot pudderagtigt drys på buske og træer – bare det dog kunne komme til at se sådan ud i juledagene.

Men inden dette år rinder ud skylder jeg de sidste billeder fra haven i november, da gartnerne var færdige med at plante resten fra haveplanen. Meget apropos årstiden ses mit julebed herunder, som om et par år eller flere bliver godt at kunne klippe fra til kranse og dekorationer.

Det ser jo ikke ud af så meget i bedene lige nu, og jeg ved der bliver en frygtelig masse lugearbejde til forår/sommer, men det må kræve lidt blod, sved og tårer at få det til at vokse tæt.

Syren-hegnet mod vest med storkenæb som bunddække

Resten af hækken er nu også blevet plantet

Også inde i haven er hækken blevet plantet, så den med tiden udgør to “vægge” der lukker bagenden af haven for det blotte øje. Det tror jeg får en rigtig god virkning.

Og mit pæretræ på espalier blev plantet.

Der er dog opstået et par pletter af bar jord, som haveplanen ikke har taget højde for, da vi har ændret lidt må måleforholdene, men det passer mig nu helt fint. For så har jeg lidt kreativ frihed til selv at få fyldt lidt op rundt omkring i bedene.

Så der kan sagtens foregå mere planlægning af planteindkøb i den mørke januar….

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *