Forårsfornemmelser

De første forårsdage med solens spæde stråler på himlen har ikke været nemme for mig i år – det kribler i mine fingre for at få lov til at komme i gang med alle de små og store sysler, der plejer at skulle gøres i haven, når vinterens mørke forlader os. Men der er et lille problem i år….

Sådan ser haven ud lige nu
Sådan ser haven ud lige nu
Her havde vi engang en pæn trappe op til haven
Her havde vi engang en pæn trappe op til haven
Vores forhave trænger også til lidt kærlighed
Vores forhave trænger også til lidt kærlighed
Vores terrasse blev brudt op i forbindelse med vores tilbygning af huset
Vores terrasse blev brudt op i forbindelse med tilbygning til huset
Dette er det stykke jord vi har tilkøbt grunden, som i dag blot er markjord, hvor der pt. hersker et vildt og utæmmet look;-)
Dette er det stykke jord vi har tilkøbt grunden, som i dag blot er markjord, hvor der pt. hersker et vildt og utæmmet look;-)

Som I nok kan se er det pt. nogle MEGET store sysler der skal igangsættes dette forår, for at disse jordbunker tilnærmelsesvis kan komme til at ligne noget, man ville kalde for en have. Der er ikke meget grønt at se, og hvis jeg så bare kunne glæde mig til, at der indimellem alle jordbunkerne i løbet af foråret ville dukke nogle fine farver op i form af blomster, så kan jeg godt glemme alt om det. For sidste efterår gjorde jeg klar til, at haven skulle graves ud allerede inden vinteren kom, men som det så tit før er set, så blev planerne liiiiige udskudt lidt. Derfor er samtlige planter, stauder og løgvækster forsøgt reddet og gravet op i efteråret, og sat i vores sommerhushave, hvor de forhåbentlig kan få et nyt liv. Derfor er der kun en enkelt dværg-rhodendendron, høstfloks samt nogle vintergækker og påskeliljer hist og pist tilbage, men det står alt sammen godt skjult af en masse jord, som dækker for de bede, vi havde engang.

Fordi vi ved, at haven skal endevendes fuldstændig, er vi også holdt op med at vedligeholde noget som helst udendørs – ukrudtet får lov til at vokse sig stort og vildt, hunden får lov til at besørge i hele haven, hækken vokser vildt og skyder sig høj, malingen på vores stakit skaller af, et større regnskyl har fået noget af vores jord til at skride ned og det eneste jeg fortsat gør en smule ud af, er at sætte sæsonens blomster i vores krukker ved indgange og på havebordet.

Derfor er det også ved at være meget tiltrængt, at vi får nogen til at komme med nogle store maskiner, og få omfordelt jorden i niveauer, få hevet hækken op og klargjort vores nye stykke jord til at blive egnet til havejord. Jeg håber også meget, at der i år når at komme noget nyt i jorden, såsom et vildthegn rundt om vest- og nordsiden af grunden samt at vi får plantet nogle træer, da disse jo har brug for en del år på bagen, før de ser ud af lidt. Det vil være en glædelig overraskelse, hvis vi når til decideret anlægsarbejde i denne sæson, men til gengæld bliver næste forår et rent bombardement af nyanlagte bede, planter der skal sættes i jorden, bygge- og terrasseprojekter samt forhåbentlig noget ungerne også vil kunne fornøje sig med i haven.

Jeg har så mange drømme og visualiseringer af, hvordan vores nye have skal blive, og jeg glæder mig til at dele alle mine oplevelser med jer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *