Hvem er jeg – som havemenneske?

Først og fremmest vil jeg gerne gøre én ting klart – jeg er absolut ingen haveekspert! Jeg er nok mere en ”gør-det-selv-kvinde” hvis man skal overføre det til håndværks-terminologien, da jeg i mine seneste 10 år som haveejer har forsøgt mig lidt frem med, hvad jeg nu lige fik af ideer og indfald, som vi selv har kunnet lave. Derfor har det nogle gange også været mere held end forstand, når en plante er lykkedes med at gro det lettere tilfældige sted, jeg fik den placeret.

Jeg er vokset op med en mor, der er meget haveinteresseret og en far der elsker gode loppefund og restaurering af gamle ting – dette er endt i en kombination hos mig, for jeg elsker at forene alt det grønne med sjove og af og til lidt skøre installationer, møbler eller andet ”interiør”, som måske ikke oprindeligt var tiltænkt at skulle stå i en have. Denne sommer har jeg f.eks. planer om at lade mig inspirere af ideen om at kombinere en gammel stol med fine planter.

Stol

Jeg bliver inspirereret af farver, materialer, og andre menneskers påfund og ideer til deres haver – blandt andet derfor finder jeg det meste af min visuelle inspiration på Pinterest samt i have- og boligmagasiner. Hvis du har lyst til at følge mine pins på Pinterest, så kan du finde et link til min opslagstavle om haver på linket til højre her på bloggen. Jeg elsker også at se de fleste haveprogrammer i fjernsynet såsom ”Danmarks skønneste have”, ”Vores vej vores have”, ”Blændende boliger” og ”Huse der aldrig kommer til salg” hvor man også får et indtryk af de smukke huses haver og omgivelser.

Det er også væsentligt for mig at kigge på, hvad det er haven skal ”passe til” – i dette tilfælde vores hus og omgivelserne, hvor vi er nabo til landsbykirken. Da vores hus er i en ældre byggestil, vil jeg gerne have, at haven afspejler den tidsperiode huset er fra. Derfor hælder jeg mest til det romantiske og lidt slidte look i en have med masser af hyggekroge og søde/feminine detaljer, men også at der i havens design tages højde for, at det er en børnefamilie der bor her, hvorfor alt for store bede, der ofte skal luges nok ikke bliver en realitet:-). Og jeg kan heller ikke afvise, at den sagnomspundne men meget lidt kønne børnemagnet trampolinen også finder vej ind i vores nye have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *