Nytår og nyt haveår – del 3

Jeg håber også at blive inspireret en masse i 2017, hvorfor jeg håber at kunne komme rundt i det ganske land til diverse haveudstillinger mm. Jeg kunne rigtig godt tænke mig Grundlovsdag at tage forbi Geografisk Have i Kolding, hvor der afholdes plantemarked (se evt. mere her). Til den tid skulle jeg gerne kunne købe planter, der rent faktisk kan plantes direkte ud i haven herhjemme, så det kunne være skønt at bruge nogle timer der. Desuden er haven i sig selv et besøg værd, da der er masser af smukke bede og hvis ungerne kommer med er der også nogle gode legepladser, klappegeder mm.

Jeg har også set, at der d.20.+21.maj er Hus- og Havemesse på Gram Slot så her kunne man måske også finde andet end planter til den nye have – om ikke andet sikkert finde på en masse ting man kunne ønske sig. Og nu vi er ved det med ønsker, så er et af mine fødselsdagsønsker i år også noget der er relateret til have. Jeg kunne nemlig rigtig godt tænke mig at komme til København i slutningen af juni, hvor der for første gang i år skal afholdes en stor havemesse med masser af show- og udstillingshaver samt hundredevis af stande med havegrej osv. Messen hedder CPH Garden og afholdes af Haveselskabet, så tænker der er en vis professionalisme bag. Det lyder super spændende, at så mange udstillere og haveentusiaster samles på et sted, så min eneste bekymring er egentlig om det bliver for overrendt, og det derfor vil være smartere at vente til næste år. Men ønsket om en billet dertil er der i hvert fald, så nu må vi se om det går i opfyldelse i 2017:-)

Endelig kunne 2017 også blive året, hvor jeg for første gang skulle prøve at besøge nogle private haver i forbindelse med Havefestival/Åbne Haver der ligger d.8.+9.juli – her får man mulighed for at se, hvordan andre haveejere har indrettet deres uderum samt enkelte steder også få sig en kop kaffe eller købe nogle planter med hjem. Der er i hvert fald masser af muligheder i mit lokalområde for at finde nogle smukke haver at besøge.

Udover havemesser så regner jeg også med at nå forbi et par loppemarkeder henover foråret og sommeren – det er en af mine yndlingsbeskæftigelser, når vi kører mod sommerhuset at stoppe ind ved de små boder og loppebikse langs med vejen, for lige at se om der skulle være noget, jeg ikke kan leve uden. Jeg er nu også kommet med som hjælper til vores sommerhusområdes årlige loppemarked, og det giver også mulighed for at udpege sig de gode fund tidligt på dagen. Men ellers har jeg et par faste steder jeg plejer at komme forbi, når vi er deroppe, og mon ikke jeg også herhjemme skal til de lokale loppe-lørdage, hvor der også plejer at blive solgt lidt planter og stauder samt fine krukker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *