Nytår og nyt haveår – del 2

Hvis jeg kigger lidt mod vores sommerhusgrund og de ting jeg håber på at få udført der i 2017, så vil jeg først og fremmest starte med at nyde vores store arbejde sidste sommer med den overdækkede terrasse (som du for øvrigt kan læse mere om her). Det bliver fantastisk at tilbringe de første forårsdage under taget med et lunt tæppe omkring sig, samt de forhåbentlig lune og lyse sommeraftener. Jeg har et lille hængeparti med udsmykningen over bordet på terrassen, som indebærer en smal birkestamme og et kommende køb af nogle læderstroppe, så stammen kan komme op og hænge med lidt pynt derpå.

Ellers ønsker jeg mig allermest, at vi i dette vinterhalvår og til dels også foråret undgår ligeså meget vand i den nederste del af haven, som vi havde sidste år. Flere af grundene i området kæmpede sidste år med at få drænet vand væk fra grundene efter større regnskyl, og det medførte for vores  vedkommende, at vi ikke kunne bevæge os på græsplænen i det område uden det sagde svup svup. Hvis vi undgår den udfordring i år, kunne jeg nemlig godt tænke mig, at vi starter på at få ryddet den nederste del af haven for krat og kaprifolier der vokser lige lovlig vildt, da vi så i stedet for kan få opsat rionet som hegn, som kaprifolierne kan vokse kontrolleret på i stedet for.  Endnu en fordel ved at få ryddet lidt op i den del af haven er, at vi så kan få bugseret vores lille båd ned på en plads bagerst i haven, da den pt. nu står foran køkkenvinduet mens den er på land i vinterhalvåret. Det er knap så køn en udsigt, så derfor vil jeg gerne have lavet en mindre bådplads lidt væk fra sommerhuset.

Vi har også et lille hængeparti i forhold til vores indkørsel, hvor vi i sommers jo fik opsat en flagstang imellem gamle stubbe og krat. Vi venter på, at en af vores bekendte skal få fræset de gamle træstubbe helt væk, hvorefter vi så kan få lavet et lille bed rundt om flagstangen med lidt rød-hvide forårs- eller sommerblomster i.

Hvad der ellers dukker op af projekter i sommerlandet, vil tiden og vejret vise, for selvom der skal slappes af, kan hverken jeg eller min mand sidde stille og lave ingenting i alt for lang tid ad gangen:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *