Nytår og nyt haveår – del 1

Så skriver vi 2017 og meget starter forfra nu hvor vi skriver januar måned, og egentlig har jeg tit tænkt på haveåret som noget der først rigtigt starter, når frosten har forladt jorden og de første spæde forårstegn viser sig. Men  der sker jo også lidt forskelligt i haven om vinteren – jeg nyder virkelig når de første vintergækker dukker forsigtigt op af jorden og i år er jeg spændt på at se, hvordan mine nyplantede juleroser og påskeklokker klarer sig. Indtil videre har kun en enkelt julerose haft et par hvide blomster.

Et nyt (have)år giver også anledning til at tænke fremad på, hvad der skal ske på vores udendørsarealer i 2017. Jeg har nogle håb og ønsker for, hvor meget vi kommer videre med haveprojektet her på hjemmematriklen, men også nogle tanker om, hvad der skal ske på sommerhusgrunden i løbet af foråret og sommeren.

Herhjemme regner jeg med, at vi får anlægsgartnerne til at komme igen i det tidlige forår, ligeså snart de kan begynde at arbejde med jorden igen. For så vil jeg gerne have lavet min forhave færdig, samt have endevendt den nu ret dårlige og stenfyldte jord bagved huset, så bedene der måske til efteråret kan blive tilplantet med diverse rhodendendrons, azalea, klokkebusk, snebolle,  parykbusk og stauder. Vi har bedt den lokale smed om at hjælpe med at få lavet vores smedejernslåger, og hvis det kommer til at gå rigtig godt, når vi selv at få beklædt den gamle carport, så det til næste vinter kan bruges til opbevaring og ekstra skur. Og ligeså snart det er blevet beklædt kan vi så småt også begynde at dyrke lidt grøntsager i det vægdrivhus, jeg håber vi får sat op. Vores to drenge snakker mest om alt det de glæder sig til der kan spises i den nye have, så et par tomat- og agurkeplanter tror jeg vil vække stor lykke.

Selvom der er lang tid til efteråret, håber jeg også, at vi når at plante det sidste hæk og syrenhegnet på vestsiden af grunden, så der så småt bliver lukket af på grunden, og vi så kan begynde arbejdet med at få skabt nogle lækroge rundt omkring efterfølgende. Åh ja og så er et af mine store ønsker for 2017 altså også, at jeg kan få en tørresnor op igen – den har virkelig været savnet i de seneste par år!

En af vores julegaver i år var en fuglefoder-station der nu sidder på vores køkkenvindue, og venter på at de små væsener skal finde ud af, at vi efter mere end 10 år her på matriklen nu endelig har tænkt os at fodre dem. Men indtil videre lader de ikke til at have opdaget, at der nu findes brød og fuglefoder hos os, så vi venter i spænding på, at træerne på grunden og foråret måske kan hjælpe fuglelivet her lidt på vej.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *