Kategoriarkiv: Inspiration

Det lysner

I dag har vejret været nærmest forårsagtigt med masser af lys og høje temperaturer, hvilket også kan ses i haven, hvor mange af forårsløgene allerede nu er begyndt at pible frem. Jeg håber de nu bare får lov til at skyde i vejret, og ikke nødvendigvis bliver tynget af mere sne, selvom det nu også har været et smukt syn. Jeg har i hvert fald ikke kunnet dy mig for at tage nogle billeder af de spor Kong Vinter har drysset over os i februar

Men jeg glæder mig til snart igen at kunne komme i gang med at pusle rundt derude – jeg har virkelig mange ting jeg kan gå i gang med, så skal lige overveje, hvor jeg vil starte…. Så derfor har jeg selvfølgelig lavet mig en lille to-do liste:-)

Bl.a. har jeg fået en stor bunke blomsterfrø hjem, der skal såes i de nye højbede (jeg tror jeg ender med at så dem direkte på voksestedet, da jeg ikke har den allerbedste erfaring med forspiring). Så kan jeg forhåbentlig til sommer plukke mig en skøn buket a’la denne som jeg fik for et par uger siden til min fødselsdag – elsker de mange farver sat sammen

Frøindkøb til forår/sommer 2021

Og inden jeg nu igen begiver mig ud i haven er det jo vigtigt, at udstyret er i orden for sæsonen, og jeg har virkelig fundet de fedeste havebukser købt i England hos Genus Gardenwear. De skønneste havebukser der er beregnet til de mange bevægelser op og ned/buk, liggen på knæerne (der er indbyggede knæpuder) og opbevaring af ting og sager i lommerne (“stiksikre” lommer), samt det mest fantastiske nemlig at man kan bestille bukserne i ekstra benlængde. Det har været en lang søgen efter et par gode havebukser, og på det danske marked har jeg ikke kunnet finde nogen magen til, så nu overvejer jeg kraftigt at købe mere af deres havetøj – der er blot lige den hage ved det, at efter brexit kommer der ekstra moms-afgifter på varerne, så helt billige er de ikke.

De perfekte havebukser fra Genus Gardenwear – copyright from www.genus.gs

Et par nye gummistøvler er det også blevet til, samt en lækker hjemmestrikket uldsweater fra min svigermor, så nu er der ingen undskyldning med vejr og vind for ikke at komme ud i haven – jeg lover mit næste indlæg vil indeholde billeder derudefra

Nye havetiltag

Jeg forstår ikke, hvordan sommeren og tiden er fløjet afsted siden mit sidste indlæg, men jeg tager det som et tegn på, at jeg i denne sommerferie har været helt nede i gear og ikke tænkt så meget i blogindlæg. Og så har jeg skam også været travlt optaget i haven, for jeg har haft min debut som vært for et åben have-arrangement! 2 dage i uge 30 var der i vores lille landsby arrangeret masser af initiativer til sommeraktiviteter, så vi i stedet for at rejse ud (pga Covid19), hellere skulle blive hjemme i egen andegård og nyde vores lokalområde. Derfor havde jeg taget initiativ til at arrangere åbne haver, og vi endte med 9 åbne haver, hvoraf min var den ene (jeg var jo nød til at prøve det på egen krop:-).

Og det gik så fint – jeg var overrasket over, at der overhovedet kom nogen der ville se min have, for jo selvfølgelig synes jeg også selv den er skøn, men den er jo slet ikke så fyldig og opvokset som mange af de andre haver, der ofte holder åben have. Men det var skønt at fortælle lidt om havens “historie” (som jo reelt set kun er 4 år gammel fra vi startede med besøget af havearkitekten), og at dele erfaringer og haveglæder med de besøgende. Så det tænker jeg, at vi vil forsøge at arrangere igen til næste år og måske i en endnu større skala.

I år er også første gang vi rigtig har fået indviet vores terrasse med gæster, og det fungerede bare super fint at opholde sig på terrassen og i haven generelt selvom vi var 24 mennesker.

Henover de seneste par måneder er det også blevet til en masse fine buketter, jeg har lavet som små værtindegaver og fin bordpynt

Der har også været lidt gang i nogle mindre byggeprojekter – vores carport står som bekendt nu færdig, og jeg har fået lov til at få monteret et par klatrehegn (som rent faktisk er et hasselhegn, delt i to og hængt op i et par kroge), samt påbegyndt projekt mistbænk

Espalier til klatrehortensia og tobakspibeplanten – et hasselhegn der er delt i 2 halvdele og “vendt om”
Mistbænk i den rå version – vi fandt et par genbrugsvinduer, men mangler fortsat at få det malet og monteret kroge så der kan åbnes

I dag har der også været ekstra eksponering af min have, eftersom vores gartner har valgt at dele en masse gode billeder af vores have på hans Facebook-profil – så bliver man da lidt stolt, når han roser vores have på den måde:-) – se bare her(i albummet Haveglæde)

Så med lidt flere billeder herfra, er haveglæden ikke blevet mindre, og jeg vender snart tilbage med mere nyt

Veltrimmede græskanter

Hvis jeg skulle give et råd videre til andre haveejere ud fra min forholdsvis beskedne erfaring som haveentusiast, så ville det være at stikke kanter i græsplænen af. Det er helt utroligt hvor velplejet et bed og en have kommer til at se ud, når man får lavet en lige kant mellem græs og bed. Se bare disse før og efter-billeder

Det er lige noget for mit stringente øje👍

Julerier

Mine indlæg er lidt mere sjældne her om vinteren, da det jo er årstiden, hvor man som haveejer kan holde lidt “fri”. Men derfor kan man heldigvis godt få afløb for sine grønne syslerier, når vi kommer hen til december måned og juletid. For selvfølgelig skal der både laves adventskrans, juledekorationer og sættes hyggeligt julelys op. Alt dette fik jeg styr på i den forgangne weekend, og det kom der denne adventskrans ud af (som er en ny variation i forhold til hvad jeg plejer at lave…)

Adventskransen 2018

Det blev til lidt forskellige juledekorationer, men vil dog kun vise en enkelt af dem her, som var i det hvide look

Og alle resterne af det grønne blev lagt på min antikke kælk der står i drivhuset med lidt lanterner og kogler dertil – så mangler vi bare sneen:-)

Det sidste billede jeg vil ligge på (og som måske bliver det sidste her i 2018, hvorefter jeg vender stærkt tilbage til foråret) bliver af vores udendørs julebelysning, som også er anderledes i år. Jeg har nemlig erhvervet mig et cedertræ, der er kommet lys i og planen er så at træet til foråret skal plantes ud i haven (placeringen er indtil videre planlagt at være ved bålpladsen).

GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR!

Jeg er her endnu:-)

Fik næsten et chok da jeg så mit seneste indlæg var fra slutningen af maj og vi nu skriver august måned, så man må da sige jeg virkelig har holdt sommerferie også her fra bloggen. For der har selvfølgelig været masser af liv i alt det grønne omkring huset herhjemme, men også i sommerhuset, hvor vi har nydt et par ugers ferie er der så skønt og grønt lige nu.

Men jeg tror jeg vil starte et helt andet sted, for i slutningen af juni måned var jeg med min mor i København for at se hvad Haveselskabets havemesse CPH Garden kunne byde på. Det var en skøn tur og her kommer lidt stemningsbilleder derfra.

En juni-weekend var min mand og jeg også i Ribe, hvor vi overnattede i en bylejlighed med den fineste lille gårdhave, og jeg tog et par billeder derfra, da der var en skøn stemning.

Der var en smal passage i bunden af haven, som ledte ned til Ribe Å

Det var heldigvis også en af de få men skønne sommerdage, så det solgte virkelig stedet godt, men det har været herligt at være lidt omkring og blive inspireret og se en masse forskellige havestemninger.

 

 

Hvor blev tiden af?

Nu er der pludselig gået 10 dage siden mit seneste indlæg, og det er egentlig lidt et paradoks, at jo bedre vejret bliver og alting spirer og grønnes, des mindre tid har jeg til at skrive her på bloggen. For nu er al min tid jo optaget af de grønne opgaver, og det er næsten ikke til at følge med. Derfor kommer der her lidt fra den seneste uges tid både herhjemme og fra sommerhuset.

I sidste weekend fik jeg plantet nyt i forskellige krukker heriblandt en kurv med en særlig historie.

Denne kurv har nemlig fungeret som hundekurv for den hund, som mine forældre havde, da jeg blev født, så jeg synes det er en sød ide, at kurven får nyt liv med blomster i, og jeg så tænker på den lille gravhund, når jeg kigger til blomsterne.

Mit krydderurtebed blev også færdigt, og nu er jeg spændt på, hvor længe det ser lige så friskt ud som her på billedet (jeg vil sige, at 4 dage væk hjemmefra i høj solskin og ingen mulighed for vanding ikke nødvendigvis gør noget godt for disse planter…)

For de seneste 4 dage har vi tilbragt i sommerhuset, og der er også en del der er begyndt at spire og gro. Blandt andet mine klematis som nu er blevet så store/lange, at de kan begynde at klatre op ad stolperne ved terrassen – jeg er dog i tvivl om det er tilstrækkeligt for dem at klatre i/op ad, så en enkelt pind har de fået at støtte sig til

 

Endelig blev det nu også tid til at få lidt nyt liv i krukker og kurve samt min plantestol, som jeg fik lavet sidste sommer (det kan du læse mere om her )

Og ellers kom der nye farver til krukker og kurve hist og pist – jeg lader billederne tale for sig selv, og siger på snarligt gensyn:-)

Maskinerne kommer…

Så er anlægsgartnerne ankommet igen og er nu gået i gang med den sidste del af belægning foran huset samt opbygning af kampestensmuren bag huset


Og alt imens de knokler ude i kulden, sidder jeg her bag ruden og lader mig inspirere


Jeg var nemlig så heldig at jeg i fødselsdagsgave både fik et medlemskab til Haveselskabet/magasinet Haven OG en billet til Havemesse i København i juni i godt selskab – jeg glæder mig. 

Flere billeder følger de kommende uger efterhånden som der kan ses fremskridt udendørs…

Haveindkøb

Det har været det smukkeste vejr i dag og ikke særlig vinteragtigt af en januardag at være, så egentlig burde jeg nok have foretaget mig noget udendørs men det blev i stedet for til noget indendørs shopping til haven…


Jeg var i dag til lagersalg ved Living by Heart som holder til ganske tæt på, og der købte jeg en hel kasse med deres fantastiske udendørs-lys. Havblå til sommerhuset og sort herhjem til, så de skal ud på terrasserne når de lyse aftener kommer igen.


Du kan se mere til deres produkter her http://www.livingbyheart.dk/ 

Tidligere på vinteren har jeg også købt andet nyt til haven, bl.a disse fine prydløg i metal som jeg skal finde et fint sted til i den nye have


Og så har jeg længe været på udkig efter en mindre havekasse hvori jeg kan fragte handsker, frø og mindre havegrej med mig rundt i haven. Og pludselig stod den rigtige foran mig i den hyggelige butik der ligger ved Øm Kloster, Det lille Gartneri. De har så mange fine ting og ikke mindst en masse fine planter, så mon ikke jeg skal en tur forbi igen til foråret


Men kan da se, at jeg snart trænger til nogle nye og lækre havehandsker – så det næste haveindkøb er allerede i kø:-)

 

Nytår og nyt haveår – del 3

Jeg håber også at blive inspireret en masse i 2017, hvorfor jeg håber at kunne komme rundt i det ganske land til diverse haveudstillinger mm. Jeg kunne rigtig godt tænke mig Grundlovsdag at tage forbi Geografisk Have i Kolding, hvor der afholdes plantemarked (se evt. mere her). Til den tid skulle jeg gerne kunne købe planter, der rent faktisk kan plantes direkte ud i haven herhjemme, så det kunne være skønt at bruge nogle timer der. Desuden er haven i sig selv et besøg værd, da der er masser af smukke bede og hvis ungerne kommer med er der også nogle gode legepladser, klappegeder mm.

Jeg har også set, at der d.20.+21.maj er Hus- og Havemesse på Gram Slot så her kunne man måske også finde andet end planter til den nye have – om ikke andet sikkert finde på en masse ting man kunne ønske sig. Og nu vi er ved det med ønsker, så er et af mine fødselsdagsønsker i år også noget der er relateret til have. Jeg kunne nemlig rigtig godt tænke mig at komme til København i slutningen af juni, hvor der for første gang i år skal afholdes en stor havemesse med masser af show- og udstillingshaver samt hundredevis af stande med havegrej osv. Messen hedder CPH Garden og afholdes af Haveselskabet, så tænker der er en vis professionalisme bag. Det lyder super spændende, at så mange udstillere og haveentusiaster samles på et sted, så min eneste bekymring er egentlig om det bliver for overrendt, og det derfor vil være smartere at vente til næste år. Men ønsket om en billet dertil er der i hvert fald, så nu må vi se om det går i opfyldelse i 2017:-)

Endelig kunne 2017 også blive året, hvor jeg for første gang skulle prøve at besøge nogle private haver i forbindelse med Havefestival/Åbne Haver der ligger d.8.+9.juli – her får man mulighed for at se, hvordan andre haveejere har indrettet deres uderum samt enkelte steder også få sig en kop kaffe eller købe nogle planter med hjem. Der er i hvert fald masser af muligheder i mit lokalområde for at finde nogle smukke haver at besøge.

Udover havemesser så regner jeg også med at nå forbi et par loppemarkeder henover foråret og sommeren – det er en af mine yndlingsbeskæftigelser, når vi kører mod sommerhuset at stoppe ind ved de små boder og loppebikse langs med vejen, for lige at se om der skulle være noget, jeg ikke kan leve uden. Jeg er nu også kommet med som hjælper til vores sommerhusområdes årlige loppemarked, og det giver også mulighed for at udpege sig de gode fund tidligt på dagen. Men ellers har jeg et par faste steder jeg plejer at komme forbi, når vi er deroppe, og mon ikke jeg også herhjemme skal til de lokale loppe-lørdage, hvor der også plejer at blive solgt lidt planter og stauder samt fine krukker.

Inspiration og indendørshygge

Det her er indbegrebet af hygge for mig en fredag aften – at læse i mit nyeste boligblad og få masser af inspiration til fornyelse inden døre, at kigge på Pinterest og finde masser af smukke billeder samt nedskrivning af nye planteforslag til haven i min notesbog. Notesbogen har jeg også begyndt en havekalender i, så jeg for hvert år vil kunne huske, hvad der skal gøres udenfor for hver af årstiderne. 

Al den inspiration medfører jo også en masse planer og da haven inden længe “lukker ned” for i år, vil jeg i de næste indlæg dele mine julesyslerier med jer og forhåbentlig kunne fremvise en adventskrans om et par uger eller tre – jeg har endnu ikke helt bestemt mig for formen på den i år, så vi får se hvad det bliver til🙂