Kategoriarkiv: Projekter

1-års fødselsdag

Min lille blog har nu passeret sin første milepæl – det er 1 år siden jeg lavede mit første indlæg som kan læses her. Det er vildt hvad der er sket på det ene år og jeg er positivt overrasket over, hvor langt vi allerede er nået – hvad kan det ikke ende med🙂

Her i påsken står den på en del praktisk arbejde omkring vores nye skur alias vores gamle carport. Den er blevet beklædt (vi mangler lige bagsiden), så en del malerarbejde venter mig, hvis ellers vejret bliver til det. Og nå ja lidt tidlig lugning vil heller ikke være af vejen…


Vi pønser på en skydedør i den nye åbning. Og på siden ned mod haven drømmer jeg om et mindre vægdrivhus.


Der er også blevet indkøbt nyt interiør i form af en regnvandstønde der bare lige mangler tilslutning

Og så lige et farvepust i form af de to magnolia-træer i forhaven

Børneværelse udenfor

I dag har vi ved lidt fælles hjælp fra hele familien fået et fint udendørs børneværelse i form af en pilehytte. Synes det lykkedes meget godt trods lidt vanskeligheder med at forstå flette-instruktionerne der fulgte med, men det lykkedes – det ligner i hvert fald en hytte i min optik🙂

Den blev straks indtaget af drengene, og der blev lavet skilte med forskellig tekst på til at hænge ved indgangen 


Så nu vil tiden vise hvor lang tid der går før den ægte huleeffekt opnåes i form af helt tætlukkede vægge.

Det har endnu engang været et skønt weekend- vejr og enkelte ting begynder så småt at springe ud – tror ikke det varer mere end et par dage inden de to magnoliabuske står i fuldt flor.

Et sidste billede for nu bliver af de vintergækker jeg har fået af min søster, og der skulle efter sigende være flere på vej så hele bedet omkring elefantgræsset bliver lukket til.


Åh ja og så lige et billede af mit seneste gør-det-selv projekt: nogle påskeægsformede kranse af birkeris fundet i nærheden, og som med den sidste udsmykning kommer til at udgøre påskepynten både ude og inde for i år

Nytår og nyt haveår – del 1

Så skriver vi 2017 og meget starter forfra nu hvor vi skriver januar måned, og egentlig har jeg tit tænkt på haveåret som noget der først rigtigt starter, når frosten har forladt jorden og de første spæde forårstegn viser sig. Men  der sker jo også lidt forskelligt i haven om vinteren – jeg nyder virkelig når de første vintergækker dukker forsigtigt op af jorden og i år er jeg spændt på at se, hvordan mine nyplantede juleroser og påskeklokker klarer sig. Indtil videre har kun en enkelt julerose haft et par hvide blomster.

Et nyt (have)år giver også anledning til at tænke fremad på, hvad der skal ske på vores udendørsarealer i 2017. Jeg har nogle håb og ønsker for, hvor meget vi kommer videre med haveprojektet her på hjemmematriklen, men også nogle tanker om, hvad der skal ske på sommerhusgrunden i løbet af foråret og sommeren.

Herhjemme regner jeg med, at vi får anlægsgartnerne til at komme igen i det tidlige forår, ligeså snart de kan begynde at arbejde med jorden igen. For så vil jeg gerne have lavet min forhave færdig, samt have endevendt den nu ret dårlige og stenfyldte jord bagved huset, så bedene der måske til efteråret kan blive tilplantet med diverse rhodendendrons, azalea, klokkebusk, snebolle,  parykbusk og stauder. Vi har bedt den lokale smed om at hjælpe med at få lavet vores smedejernslåger, og hvis det kommer til at gå rigtig godt, når vi selv at få beklædt den gamle carport, så det til næste vinter kan bruges til opbevaring og ekstra skur. Og ligeså snart det er blevet beklædt kan vi så småt også begynde at dyrke lidt grøntsager i det vægdrivhus, jeg håber vi får sat op. Vores to drenge snakker mest om alt det de glæder sig til der kan spises i den nye have, så et par tomat- og agurkeplanter tror jeg vil vække stor lykke.

Selvom der er lang tid til efteråret, håber jeg også, at vi når at plante det sidste hæk og syrenhegnet på vestsiden af grunden, så der så småt bliver lukket af på grunden, og vi så kan begynde arbejdet med at få skabt nogle lækroge rundt omkring efterfølgende. Åh ja og så er et af mine store ønsker for 2017 altså også, at jeg kan få en tørresnor op igen – den har virkelig været savnet i de seneste par år!

En af vores julegaver i år var en fuglefoder-station der nu sidder på vores køkkenvindue, og venter på at de små væsener skal finde ud af, at vi efter mere end 10 år her på matriklen nu endelig har tænkt os at fodre dem. Men indtil videre lader de ikke til at have opdaget, at der nu findes brød og fuglefoder hos os, så vi venter i spænding på, at træerne på grunden og foråret måske kan hjælpe fuglelivet her lidt på vej.